„Испришти се!“ со блогот Коприва
9.04.2008.
Копривата е едно симпатично растение, кое може да никне на кое било место и во кое било време. Експанзијата на македонската блогосфера ја натера да никне и тука, за да жари и пали со критики и убедувања, мисли и ставови, факти и фикции. Само полека со неа, можеш да се исприштиш!“

Иако постои само неколку месеци, блогот Коприва стекнува се поголем углед и ниво на посети. Темите што ги обработува се од секојдневјето, а стилот и пристапот обезбедуваат интерес на публиката, што доведува до повеќе десетици коментари на некои од постовите.

Дизајнот на блогот е суреден и културен, оддава чувство на солидност со фино подредените секции на блогролот, кои не си пречат една на друга поради тоа што меѓу нив е оставено доволно празен простор.

Во некои случаи, неконзистентноста односно контрадикторноста е заводлива. Интересно е што банерчето за анархизмот, односно против капитализмот, е до реклама за продавница за марка на текстил во ГТЦ.

Овој блог ја користи лиценцата Криејтив комонс 2.5, која дозволува користење на содржините (споделување, копирање, пренесување), под услов да бидат соодветно атрибуирани (да се наведе кој е авторот, со линк до блогот) за некомерцијални цели и во оригинална форма.


ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: повремено
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: ПХП (друпал)
Дизајн: блогерски
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: има
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 0/10
Јазици: македонски
Адреса: kopriva.blog.com.mk

Филип Стојановски
Извор: Време, рубрика: Веб-сајт на денот, датум на објавување: 29.03.2007