Бесплатни компјутерски книги врз база на слики
9.04.2008.
Книгите за компјутери базирани на слики не се обични сликовници. Нивната намена е пренесување знаења за најразновидни информатички вештини - од основи на користење на компјутерски системи, преку користење на канцелариските пакети Мајкрософт офис и Опен офис, до веб-дизајн и програмирање со Дримвејвер, Фронтпејџ, Фотошоп, Мај ескјуел и Пехапе.

Пристапот се базира на илустрации од спроведување определени задачи чекор по чекор, слично на стрипови, со минимално количество текстуални објасненија, кои може да го оптоварат читателот.
Електронските верзии на книгите се достапни бесплатно преку лиценцата Криејтив комонс. Смеат да се користат за лични потреби, додека за печатени верзии или за јавна употреба треба да се плати соодветен надомест. За употреба во наставата нудат и попусти.
Единствено видливо нарушување на употребливоста на овој веб-сајт е што во делот за симнување на книгите не е наведена големината на записите во ПДФ-формат.


ЗА ВЕБ-САЈТОТ
Дополнување:
неопределиво
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: ХТМЛ
Дизајн: текстуален
Навигација: стандардна
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 0/10
Јазик: англиски
Адреса: inpics.net

Филип Стојановски
Извор: Време, рубрика: Веб-сајт на денот, датум на објавување: 22.06.2006