Споделете ја креативноста и отворен пристап
27.03.2008.
spodelete_kreativnost.jpgЗад линкот е спакуван пдф документ во кој се содржани неколку написи објавени во весникот Неделно Време. Содржините најпрво зборуваат за споделување на креативноста, за прекршување на авторските права, пиратството и Криејтив комонс како баланс помеѓу сето тоа. Во вториот дел можете да прочитате за отворениот пристап, достапноста на бесплатни содржини на Интернет, како и на извори на информации воопшто. Преземете го документот