Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow Линкови и дела (Пријавување и преземање) arrow Ден...
Детали за Ден...
ПолеПодаток
ИмеДен...
Опис****Ден***
07:15 часот , отворам очи, утро , сознание..празнина..недостига нешто…
Го немам најмилото, ја нема топлината која ја исполнуваше мојата душа, нема твоја порака:
”Те Љубам најмила, те бакнувам срценце,
стани злато, ке задоцните за во градинка...
Те љубам, Те љубам!!!”

Воздишка ја исполни мојата соба, се откина уште една од моите гради..Болка…
Поглед фрлен на телефонот кој проклето нем лежи во мојата дланка,.. Солза се стркала на мојот образ, ме погали, лизна...го најде својот пат, длабоко се впи во перница оставајќи траг...
Зошто да станам, зошто.. зошто..??
Одложив се.. Се обидувам да го преживеам овој ден...
Насмевка на едно невино чисто, на едно полно со живот, детенце, човече, срце мое мило..
Своите очиња ги впери во мојот лик:
-Мамо, имаш солза на образ-рече...
Надојдоа и други...Ги бришев пред да ме погалат, триев очи...Така ми почна денот, со бол и солзи во очи...!
Немо.. Немо .. чекорев низ дом, ќе затворев очи.. само тишина и бол.. Бол ме гуши, ме гуши , ми го зема секој еден здив..Ми треба воздух!!!
Излегов надвор.
Ветар, студ.. и сонцето кое ѕиркаше се скри.Зачекорив бавно..Чекорев по истиот пат, чекорев слушајки го твојот глас...Те љубам, Те љубам, Те љубам...
Ветрот се обидуваше да ме сопре, не дозволуваше да направам чекор, се посилно ме туркаше назад, не успеа тој, побара помош од дождот, пријателот негов ,ми допре лик...
Не, не сопирај ме ти семоќен.. Не праќај гласници твои.. попусто е СЕ..
Дозволи да чекорам....
Може да ја одвееш мојата воздишка од бол, може да ја измиеш мојата тага.. само за миг, само малку можеш да ми олесниш ти..Знам ќе се врати, ќе се насади пак, веднаш штом на нејзе помислам јас!
Ќе лажам ако кажам дека љубов не ме гори, ќе лажам ако кажам дека не ја Љубам јас!
Ја љубам, ја љубам јас, ме убива Љубов, чувствувамЉубов!
......Лежев.. ахх.. бескрајно долго лежев..
Филм...”Клик за Совршен Живот”.. и повторно плач.. солзи .. солзи..солзи..
Веќе падна мрак.Го миев мојот солен лик, едвај успеа да исчезне црвенило од моите очи...
.....Кафе , цигара.. само што седнав на “моето место”.. телефон во рака, пишвам на моето сонце, пишувам за заеднички сни..Тешка воздишка по којзнае кој пат.
Се запрашав себеси:До кога вака?
Со телефон во рака напишав кратко:
„Не се препознавам во овој хаос.. само .. ослободи се од секое минато ветување и појави се во просторот на ова време!ПРОДОЛЖИ ДА ПОСТОИШ!!!”
Почувствував.. почувстував крик, твој крик, ја почувствував твојата болка како ја гушка мојата!
Дури и тогаш, во тој миг, покрај сета болка, ме гореше љубов, во мене беше ТИ!
ТИ.. ЉУБОВ, ТИ!!!
Те Љубаам, љубам , љубам............
Имеden.doc
Големина22.5 kB
Типdoc (Mime Type: application/msword)
КреаторSweety
Креирано на: 04/08/2008 00:00
Преземања1003 Преземања

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online