Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow Линкови и дела (Пријавување и преземање) arrow Танте за кукуригу - Вилијам Шекспир (превод на македонски: Драги Михајловски)
Детали за Танте за кукуригу - Вилијам Шекспир (превод на македонски: Драги Михајловски)
ПолеПодаток
ИмеТанте за кукуригу - Вилијам Шекспир (превод на македонски: Драги Михајловски)
Опис

Драмата се сосредоточува на сексот движејќи се од раскалашеноста на борделите до екстремната чесност на калуѓерството. Сексот служи за испитување на базата за воспоставување на здраво општество покажано низ односот помеѓу законот и моралноста и за искушување на човечкото поведение во услови на емоционален стрес. Поставените проблеми се сериозни, тонот, како и во другите комедии од периодот 1601-04, мрачен. Во тој поглед оваа е најмрачната од сите мрачни комедии на Шекспир. Сепак, делото е комедија во класична смисла на зборот.

Некои од современите критичари, кои ја подложија драмата на поблиско преиспитување, ја гледаат како религиозна алегорија, некои како проблемска драма, а дури како сатира.

Ова е прв превод на Танте за кукуригу на македонски јазик.

Creative Commons License
Ова дело е објавено под лиценцата Криејтив комонс Наведи извор-Некомерцијално-Без адаптирани дела. 2.5 Македонија.

Имеvilijam_shekspir,_tante_za_kukurigu.pdf
Големина421.19 kB
Типpdf (Mime Type: application/pdf)
Креаторirina
Креирано на: 02/25/2008 12:05
Преземања357 Преземања

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Carryhealthy.com
Pharmshop.biz
Pharmausabuyonline.com
Ivantagehealth.net
ushealthworks.net
orderpharmaonline.com
implantologiadentalepisa.com
Pharmapillsdiscount.com
Lifestore24x7.com
Pharmashopbiz.com
safest place to buy levitra online
viagra buy online india
prednisone online sales
where to buy generic cialis online safely
buy levitra ireland
where can i buy viagra in nz
buy prednisone online australia
buy viagra cialis or levitra
buy levitra ireland
where can i buy viagra in nz
buy prednisone online australia
buy viagra cialis or levitra