Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow CC во медиумите arrow ИО-фото
ИО-фото Испечати Е-пошта
27.03.2008.
„ИО фото“ е фотоблог на млад уметник од Скопје, кој ги споделува своите фотографии од Македонија. Тематиката е најразновидна, од пејзажи и архитектура, до луѓе и статуи. Во сите случаи се работи за дела со висок квалитет, кои се достапни во мала и поголема верзија.

Стилот на работа е „фотограф-степски волк“, кој не спаѓа во ниедна од познатите класификации. Според Олег Новиков, ваквите фотографи се движат во „нивниот внатрешен свет и не фотографираат само поради уметност, пари или слава. Иако овие атрибути може да имаат одредена важност за нив, основниот мотив е фаќање на моментот во кој се способни да воспостават директна и јасна врска со надворешниот свет преку фотографијата.“

Содржините на блогот се лиценцирани под Криејтив комонс, при што е дозволено нивно споделување (копирање и дистрибуција) под исти услови и ремиксување под услов да се наведе нивниот оригинален извор.                
 
Дополнување: повремено
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: ХТМЛ (блогер)
Дизајн: блогерски
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: има
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 2/10
Јазик: англиски
Адреса: iofoto.blogspot.com

Филип Стојановски
Извор: Време, рубрика: Веб-сајт на денот, датум на објавување: 14.06.2007  

 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online