Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела

upload.jpg

Ако веќе имате дела објавени под Криејтив комонс, поставете линк до нив. Ако сте автори на дела кои би ги објавиле под Криејтив комонс, а немате простор на веб за тоа, може да го искористите овој портал.

Секој нов автор најпрво треба да го регистрира своето членство на порталот, доколку сака да постави свое дело или линк до истото со цел да биде достапно за останатите посетители.

Објавените дела и додадените линкови потоа стануваат достапни за пребарување, така што посетителите можат да ги преземаат, посетуваат и употребуваат, секако под условите кои авторот ги навел. Информирајте се повеќе!

 
Почетна
Завршува циклусот на објавување драми од Шекспир Испечати Е-пошта
20.03.2008.

Оваа недела на порталот за авторски содржини беа објавени последните две драми од Вилијам Шекспир зад кои како преведувач стои Драги Михајловски и кои во овој циклус на објавување за првпат станаа достапни во електронска форма, на македонски јазик. Двете драми се комедии и како и останатите дела кои беа објавени од овој автор, заштитени се со Криејтив комонс лиценцата: Наведи извор-Некомерцијално-Без адаптирани дела

Комедија на Забуни“ е најкусата комедија на Шекспир и воедно едно од неговите први дела. Оваа недела, беше објавена и комедијата „Веселите жени од Виндзор“ која ја разработува веселата Англија од крајот на Шеснаесеттиот век портретирајќи низа ликови од граѓанското општество притоа доловувајќи ја нивната простодушност, срдечност, полнокрвност и подготвеност за шега во секое време.

Со овие две дела завршува циклусот на објавување драми од Вилијам Шекспир во електронска форма. За период од околу месец и половина, беа објавени вкупно 11 драми, сите преведени од Драги Михајловски. Во овој период беше објавена и една збирка раскази од истиот автор насловена „Раскази од шести кат“.

Но, дигитализирањето на делото на Драги Михајловски не завршува овде. Во идниот период, македонската читателска публика ќе има прилика бесплатно да презема од Интернет електронска копија од едно од неговите најпознати дела. Со ова издание, ќе излезе уште едно. Во очекување на она што ќе следува идната недела, служете се со делата кои се досега достапни. Електронската библиотека на македонскиот портал за авторски содржини заштитени со Криејтив комонс веќе има солиден број дела. Ги покануваме и останатите заинтересирани автори да го сторат истото што го стори Драги Михајловски, а пред него и младите надежни автори Алекс Букарски и Душко Гошевски. За било каква техничка помош, слободно контактирајте не.
 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Carryhealthy.comPharmshop.bizPharmausabuyonline.comIvantagehealth.netBestpillelement.winPharmapillsdiscount.comLifestore24x7.comPharmashopbiz.com
buy cialis levitra viagra
how can i buy viagra in us
prednisone to buy uk
cheap generic cialis uk online
viagra cialis levitra online australia
best viagra to buy online
prednisone mail order
where to buy generic cialis onlineviagra cialis levitra online australiabest viagra to buy onlineprednisone mail orderwhere to buy generic cialis online