Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела

upload.jpg

Ако веќе имате дела објавени под Криејтив комонс, поставете линк до нив. Ако сте автори на дела кои би ги објавиле под Криејтив комонс, а немате простор на веб за тоа, може да го искористите овој портал.

Секој нов автор најпрво треба да го регистрира своето членство на порталот, доколку сака да постави свое дело или линк до истото со цел да биде достапно за останатите посетители.

Објавените дела и додадените линкови потоа стануваат достапни за пребарување, така што посетителите можат да ги преземаат, посетуваат и употребуваат, секако под условите кои авторот ги навел. Информирајте се повеќе!

 
Почетна
Три нови Шекспирови драми достапни од оваа недела Испечати Е-пошта
14.03.2008.
Оваа недела три нови драми од Вилијам Шекспир го збогатија порталот за авторски содржини заштитени со Криејтив Комонс лиценци. И овој пат се работи за преводи од Драги Михајловски, кои за првпат овде стануваат достапни во електронска форма.

Веројатно за многумина, од најголемо значење ќе биде објавувањето на познатата Шекспирова трагедија Ромео и Јулија. Заедно со неа, неделава беше објавена и една од најдобрите и најуспешни комедии на овој драматург, Кротењето на опаката, како и не толку познатата драма Тимон од Атина. Сите три драми се преведени на македонски од Драги Михајловски, достапни во електронска форма, покрај во печатена и заштитени со Криејтив комонс лиценцата Наведи извор-Некомерцијално-Без адаптирани дела . Посетителите кои ќе преземат некое од овие дела, можат слободно да го користат се додека се придржуваат до пропишаните услови во оваа лиценца.

 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Carryhealthy.comPharmshop.bizPharmausabuyonline.comIvantagehealth.netBestpillelement.winPharmapillsdiscount.comLifestore24x7.comPharmashopbiz.com
buy cialis levitra viagra
how can i buy viagra in us
prednisone to buy uk
cheap generic cialis uk online
viagra cialis levitra online australia
best viagra to buy online
prednisone mail order
where to buy generic cialis onlineviagra cialis levitra online australiabest viagra to buy onlineprednisone mail orderwhere to buy generic cialis online