Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow Новости arrow Драги Михајловски со три нови дела на Интернет
Драги Михајловски со три нови дела на Интернет Испечати Е-пошта
5.03.2008.

Оваа недела, во електронска форма станаа достапни уште две драми од Вилијам Шекспир, преведени на македонски јазик од Драги Михајловски, како и една авторска збирка раскази од овој македонски преведувач и писател. 

Драмата „Од влакно ортома“ е романтична комедија преведена на 74 страници спакувани во еден пдф документ. Документот, како и останатите досега објавени, може да се преземе од страниците на порталот за македонски содржини заштитени под Криејтив комонс.

Втората драма се вика „Ричард Трети“ и претставува трагедија чие дејство е лоцирано длабоко во англиската историја, поточно во нејзиниот најтажен период– граѓанската војна од втората половина на 15-от век. Разработени се тажните судбини на повеќе ликови, а најдетално, секако судбината на Ричард Трети.

Конечно, оваа недела, во електронска форма е објавено и првото авторско дело на Драги Михајловски. Се работи за збирката раскази „Раскази од шести кат“ која во печатено издание постои од 2003 година. Збирката ја сочинуваат вкупно 22 раскази, избрани и нови, распространети на 450 страници.

Збирката „Раскази од шести кат“ и двете горенаведени драми се објавени под Криејтив комонс лиценцата која дозволува нивно слободно преземање и споделување под условите: наведи извор, некомерцијална употреба и без адаптирани дела. Во сите останати случаи, ограничувања за преземање на делата, не постојат.
 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online