Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела

upload.jpg

Ако веќе имате дела објавени под Криејтив комонс, поставете линк до нив. Ако сте автори на дела кои би ги објавиле под Криејтив комонс, а немате простор на веб за тоа, може да го искористите овој портал.

Секој нов автор најпрво треба да го регистрира своето членство на порталот, доколку сака да постави свое дело или линк до истото со цел да биде достапно за останатите посетители.

Објавените дела и додадените линкови потоа стануваат достапни за пребарување, така што посетителите можат да ги преземаат, посетуваат и употребуваат, секако под условите кои авторот ги навел. Информирајте се повеќе!

 
Почетна
Драги Михајловски со три нови дела на Интернет Испечати Е-пошта
5.03.2008.

Оваа недела, во електронска форма станаа достапни уште две драми од Вилијам Шекспир, преведени на македонски јазик од Драги Михајловски, како и една авторска збирка раскази од овој македонски преведувач и писател. 

Драмата „Од влакно ортома“ е романтична комедија преведена на 74 страници спакувани во еден пдф документ. Документот, како и останатите досега објавени, може да се преземе од страниците на порталот за македонски содржини заштитени под Криејтив комонс.

Втората драма се вика „Ричард Трети“ и претставува трагедија чие дејство е лоцирано длабоко во англиската историја, поточно во нејзиниот најтажен период– граѓанската војна од втората половина на 15-от век. Разработени се тажните судбини на повеќе ликови, а најдетално, секако судбината на Ричард Трети.

Конечно, оваа недела, во електронска форма е објавено и првото авторско дело на Драги Михајловски. Се работи за збирката раскази „Раскази од шести кат“ која во печатено издание постои од 2003 година. Збирката ја сочинуваат вкупно 22 раскази, избрани и нови, распространети на 450 страници.

Збирката „Раскази од шести кат“ и двете горенаведени драми се објавени под Криејтив комонс лиценцата која дозволува нивно слободно преземање и споделување под условите: наведи извор, некомерцијална употреба и без адаптирани дела. Во сите останати случаи, ограничувања за преземање на делата, не постојат.
 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Carryhealthy.com
Pharmshop.biz
Pharmausabuyonline.com
Ivantagehealth.net
ushealthworks.net
orderpharmaonline.com
implantologiadentalepisa.com
Pharmapillsdiscount.com
Lifestore24x7.com
Pharmashopbiz.com
safest place to buy levitra online
viagra buy online india
prednisone online sales
where to buy generic cialis online safely
buy levitra ireland
where can i buy viagra in nz
buy prednisone online australia
buy viagra cialis or levitra
buy levitra ireland
where can i buy viagra in nz
buy prednisone online australia
buy viagra cialis or levitra