Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow Новости arrow Уште две преведени драми од Драги Михајловски – достапни на Интернет
Уште две преведени драми од Драги Михајловски – достапни на Интернет Испечати Е-пошта
25.02.2008.

Оваа недела, продолжува објавувањето на делата од Драги Михајловски во електронска форма. Категоријата Литература на овој портал, денес ја збогатија драмите „Со сила убавина не бидува“ и „Танте за кукуригу“, двете напишани од перото на Вилијам Шекспир. Жанровски, двете драми се комедии, но „Танте за кукуригу“ ја карактеризира сериозен и мрачен тон, заради што се смета за најмрачната комедиja на Шекспир. 

Двете дела во електронска форма се лиценцирани со Криејтив комонс лиценца која пропишува нивно слободно споделување под услов да се наведува авторот, односно преведувачот на делата, тие да не се користат за комерцијални цели, како и да не се прават нивни адаптации. Ова се всушност условите со кои Драги Михајловски ги заштити и првите драми кои беа објавени на македонскиот портал за авторски содржини: „Кориолан“ и „Секое зло за арно“

 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online