Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела

upload.jpg

Ако веќе имате дела објавени под Криејтив комонс, поставете линк до нив. Ако сте автори на дела кои би ги објавиле под Криејтив комонс, а немате простор на веб за тоа, може да го искористите овој портал.

Секој нов автор најпрво треба да го регистрира своето членство на порталот, доколку сака да постави свое дело или линк до истото со цел да биде достапно за останатите посетители.

Објавените дела и додадените линкови потоа стануваат достапни за пребарување, така што посетителите можат да ги преземаат, посетуваат и употребуваат, секако под условите кои авторот ги навел. Информирајте се повеќе!

 
Почетна
Промоција на Криејтив Комонс во Велес Испечати Е-пошта
3.12.2007.
Турнејата за промоција на македонската верзија на лиценците Криејтив Комонс продолжи во Велес на 22 ноември со промоција на книгата на блогерот Алекс Букарски “Луѓе на кои не им се отвара падобранот“,како и со настапот на бендот Али Баба. Овој бенд за прв пат се претстави на македонската јавност со својата музика која е мешавина на ориентална ромска музика и џез елементи. Како инспирација им служи градот Велес и неговиот мистичен стар дел. Повеќе за нив може да видите тука.

За книгата „Луѓе на кои не им се отвора падобранот” Алекс Букарски ја доби наградата „Новите!” за најдобар прозен дебитантски ракопис. Букарски веќе две и пол години е еден од најинтересните и најпровокативните македонски блогери. Неговата книга може да ја симнете од тука. Книгата е објaвена под Кријетив Комонс лиценцата.
 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Carryhealthy.comPharmshop.bizPharmausabuyonline.comIvantagehealth.netBestpillelement.winPharmapillsdiscount.comLifestore24x7.comPharmashopbiz.com
buy cialis levitra viagra
how can i buy viagra in us
prednisone to buy uk
cheap generic cialis uk online
viagra cialis levitra online australia
best viagra to buy online
prednisone mail order
where to buy generic cialis onlineviagra cialis levitra online australiabest viagra to buy onlineprednisone mail orderwhere to buy generic cialis online