Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow ЧПП (FAQs) arrow За Creative Commons arrow Дали делата кои користат лиценци на Creative Commons ќе бидат во „јавниот домен“?
Дали делата кои користат лиценци на Creative Commons ќе бидат во „јавниот домен“? Испечати Е-пошта
21.06.2007.
Не, бидејќи давачот на лиценцата не ги отстапува сите права за неговото или нејзиното дело. Лиценците на Creative Commons се лиценци за авторски права кои ви овозможуваат да го контролирате начинот на кој другите луѓе ги користат вашите дела.

Ако вашето дело сакате да го ставите во јавниот домен - доменот на креативен материјал кој не е регулиран со закон за авторски права - можете да го користите нашиот Public Domain Dedication . Преку отстапување на вашето дело на јавниот домен, вие ефективно се откажувате од сите интереси на авторските права што инаку би можеле да ги имате за вашето дело. Сепак, ова откажување можеби нема да биде валидно надвор од САД.

 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online