Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow ЧПП (FAQs) arrow За Creative Commons arrow Дали Creative Commons создава база на податоци за лиценцирани содржини?
Дали Creative Commons создава база на податоци за лиценцирани содржини? Испечати Е-пошта
21.06.2007.
Апсолутно не. Ние веруваме во Мрежата, а не во банка на податоци контролирана од една организација. Ние развиваме алатки за семантичката мрежа да може да идентификува и да сортира лиценцирани дела на дистрибуиран децентрализиран начин. Ние не сме во бизнисот на собирање содржини, или развивање бази на податоци за содржините.

За да ви дадеме идеја за начините на кои можат да се користат нашите лиценци и мета податаоци, обезбедивме неколку примери на нашиот сајт за текст , аудио , слики , видео и образовни дела . Ова во ниту еден случај не претставува сеопфатен каталог на сè што може да се напарви со лиценците на Creative Commons денес, ниту пак претставува почеток на базата на податоци. Тоа се само илустрации на некои дела во различни медиуми кои досега биле лиценцирани со Creative Commons.

 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online