Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow ЧПП (FAQs) arrow За Creative Commons arrow Дали Creative Commons е против авторските права?
Дали Creative Commons е против авторските права? Испечати Е-пошта
21.06.2007.
Воопшто не. Нашите лиценци ви помагаат да ги задржите вашите авторски права и со нив на управувате на пофлескибилен отворен начин. Всушност, нашите лиценци се базираат на авторските права за нивно спроведување. Оправдувањето за заштитата на интелектуалната сопственост (во најмала рака според законите во САД) е „промоција на напредокот на науката и корисните уметности“. Исто така, ние сакаме да ја промовираме науката и корисните уметности, и сметаме дека помагањето на креаторите или давачите на лиценци во прецизното приспособување на примената на нивните права според нивните преференци помага токму во тоа.
 
Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online