Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow ЧПП (FAQs) arrow Технички прашања arrow Како можам мета податоците на Creative Commons да ги користам во мојата програма?
Како можам мета податоците на Creative Commons да ги користам во мојата програма? Испечати Е-пошта
21.06.2007.
Нив можете да ги користите на најразлични начини. Програмата за сликање, пишување или за цртавње би можела да ги информира своите корисници за нивните права дадени од страна на давачот на лиценцата на фајлот. Софтверот за споделување на фајлови би можел да ги нагласи фајловите со лиценците на Creative Commons и да ги охрабри корисниците да ги симнат. Всушност, peer-to-peer софтверот за споделување фајлови го сметаме за исклучителен механизам за дистрибуција на делата со Creative Commons, посебно за големи фајлови со музика, слики и филмови за кои авторите можеби ги немаат потребните широчина на опсег или алатки за самите да ги дистрибуираат. Системите за пребарување би можеле да им овозможат на корисниците избор да ги пребаруваат само оние фајлови со лиценци кои дозволуваат одредена употреба (како што е пребарувањето на слики на мачки кои вие можете да ги вклучите во вашиот некомерцијален колаж). Постојат многу начини за искористување на оваа информација и се надеваме дека развојната заедница ќе не изненади со изнаоѓањето на нови начини!
 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online