Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow ЧПП (FAQs) arrow Технички прашања arrow Зошто Creative Commons избра да користи RDF формат за своите мета податоци?
Зошто Creative Commons избра да користи RDF формат за своите мета податоци? Испечати Е-пошта
21.06.2007.
Creative Commons го бараше најдобриот начин за да ја изкаже намерата на лиценците во форма машински код. Сметаме дека нашиот систем го обезбедува најдоброто од сите можни светови: RDF, XML, па дури и алатки базирани на обичен текст можат лесно ги процесираат нашите фајлови со мета податоци бидејќи ние им обезбедуваме структуриран формат. Но, како што XML алатките го олеснуваат процесирањето на информации за разлика од оние базирани на текст, RDF алатките тоа го прават уште полесно -- затоа ги охрабруваме сите наши истражувачи да ги користат RDF алатките секогаш кога тоа е можно. Ние работиме со заедницата за да обезбедиме примерок-код на CC на голем број различни јазици, што покажува колку лесно можат да се искористат RDF информациите. Ние сме отворени да обезбедиме конвертори од RDF и во други формати. Ако имате ваква алатка или би сакале, ве молиме испратете информации за тоа до нашата листа на мета податоци.
 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online