Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow ЧПП (FAQs) arrow Kористење на лиценцирани де arrow Користев дел од дело лиценцирано со Creative Commons, според која лиценца на Creative Commons можам
Користев дел од дело лиценцирано со Creative Commons, според која лиценца на Creative Commons можам Испечати Е-пошта
21.06.2007.
Табелата дадена подолу треба да ви помогне во откривањето која лиценца на Creative Commons можете да ја користите за релиценцирање на дело. Некои од нашите лиценци едноставно во практика не функционираат заедно.
Во подолу дадената табела има затемнети полиња кои покажуваат кои лиценци може да се користат без компликација за релиценцирање на делото лиценцирано со лиценцата која е покажана на почетокот на секој ред. За да видите која лиценца може да ја користи едно дело кое инкорпорира дела со различни лиценци, видете кои колони се пополнети во сите релевантни редови, Оттука, на пример, ако користите дело издадено според Attribution-NonCommercial лиценца, ќе бидете во можност да го релиценцирате со друга Attribution-NonCommercial лиценца или со една од Attribution-NonCommercial-ShareAlike, Attribution-NonCommercial-NoDerivs и NonCommercial-SamplingPlus.


by

by-nc

by-nc-nd

by-nc-sa

by-nd

by-sa

nc-

sampling+

public

domain

sampling

sampling+

by

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

by-nc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

by-nc-nd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

by-nc-sa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

by-nd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

by-sa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nc-

sampling+

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

public

domain

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sampling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sampling+

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Горе дадената табела покажува само кои лиценци од практичен аспект се некомпатибилни. Таа не е замена за добивање на правен совет, ниту пак на неа треба да се потпрете или да ја сметате за правен совет. Како што беше претходно објаснето, Creative Commons не е во можност да ви обезбеди правен совет. Вие треба независно да оцените која лиценца на Creative Commons е соодветна за вашите барања и за вашите обврски кон претходните давачи на лиценци.
 
< Претходно

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online