Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow ЧПП (FAQs) arrow Kористење на лиценцирани де arrow Дали можам Дали можам да комбинирам две дела со различни лиценци на Creative Commons? Дали можам да
Дали можам Дали можам да комбинирам две дела со различни лиценци на Creative Commons? Дали можам да Испечати Е-пошта
21.06.2007.
Генерално да, можете да комбиниате едно дело лиценцирано со Creative Commons со друго дело лиценцирано со Creative Commons или со друго дело.

Предупредување постои за лиценците на Creative Commons кои содржат лиценцен елемент ShareAlike (т.е., Attribution-ShareAlike, Attribution-NonCommercial-ShareAlike). Овие лиценци бараат изведените дела (т.е., резултатот на две комбинирани дела) да бидат лиценцирани според истите лиценцни елементи. Значи вие, на пример, не можете да комбинирате лиценца Attribution-ShareAlike со Attribution-NonCommercial-ShareAlike. Ако комбинирате дело лиценцирано под лиценцна одредба ShareAlike, мора да се осигурате дека сте задоволни и дека сте во можност да го лиценцирате произлезеното дело според истите услови на лиценцата како и оригиналното дело.

 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online