Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow ЧПП (FAQs) arrow Kористење на лиценцирани де arrow Ако користам едно дело лиценцирано со Creative Commons со други дела, дали сè друго треба да лиценци
Ако користам едно дело лиценцирано со Creative Commons со други дела, дали сè друго треба да лиценци Испечати Е-пошта
21.06.2007.
Со исклучок на оние наши лиценци кои содржат елемент ShareAlike, лиценците на Creative Commons не бараат и сите други дела да бидат лиценцирани со Creative Commons. Ние специјално ги дизајниравме лиценците на Creative Commons за да не ги прават сите други дела со кои се комбинираат, во дела лиценцирани со Creative Commons. Ако комбинирате некое дело со дело лиценцирано со Creative Commons кое има лиценцна одредба ShareAlike, тогаш поради начинот на кој функционира елементот ShareAlike на лиценцата, работата која е резултат на тоа ќе треба да биде лиценцирана според истата лиценца како и оригиналното дело.

Ако дело кое е лиценцирано со Creative Commons го користите во „колективно дело“ (т.е., колекција на дела во нивниот оригинален формат, без адаптации), тогаш треба само да продолжите да ја применувате лиценцата на Creative Commons за тоа дело (дури и кога делото било лиценцирано со лиценцната одредба Share-Alike на Creative Commons). Не треба да ја применувате за целата колекција.

 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online