Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow ЧПП (FAQs) arrow Kористење на лиценцирани де arrow Што е изведено дело?
Што е изведено дело? Испечати Е-пошта
21.06.2007.
Изведено дело е дело кое се базира на друго, но не претставува строга идентична копија. Што точно и сеопфатно значи тоа е предмет на голем број написи во правни магазини и на опсежна дебата и размислување. Генерално, превод од еден на друг јазик или филмска верзија на книга се примери за изведени дела. Според основните лиценци на Creative Commons, временско синхронизирањето на музика со подвижна слика се смета за изведено дело.

Сепак, важно е да се забележи дека лиценците на Creative Commons на корисникот му дозволуваат да ги ужива правата дадени со лиценцата во секој формат или медиум, дури и во NoDerivatives лиценцата. Ова значи дека, на пример, според лиценцата Attribution-NonCommercial-NoDerivatives на Creative Commons можете да копирате дело од дигитален фајл, за да испечатите фајл конзистентен со условите од таа лиценца.

 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online