Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow ЧПП (FAQs) arrow Kористење на лиценцирани де arrow Како соодветно да го атрибутирам делото лиценцирано со Creative Commons?
Како соодветно да го атрибутирам делото лиценцирано со Creative Commons? Испечати Е-пошта
21.06.2007.
Ако користите дело кое е лиценцирано со една од нашите основни лиценци (Attribution, Attribution-ShareAlike, Attribution-NonCommercial-ShareAlike, Attribution-NonCommerical, Attribution-NoDerivatives, Attribution-NonCommercial-NoDerivatives (ова е исто како и лиценцата Music Sharing)) или според нашата лиценца за земјите во развој, кога го користите идентично какво што е, тогаш соодветен начин за акредитирање на вашата употреба на делото е:
(1) сите белешки за авторските права на делото да ги оставите неизменети;
(2) да му дадете признание на авторот, давачот на лиценцата и/или на други страни (како што е wiki или списание) на начинот на кој тие го специфицираат тоа;
(3) да го оставите оригиналниот наслов на делото; и (4) да го оставите униформниот идетификатор на ресурси (URI) за делото ако тоа е специфирано од страна на авторот и/или давачот на лиценцата.

Вие ќе треба да го дадете и униформниот локатор за ресурси (URL) за Creative Commons лиценцата која се става на делото, заедно со секоја копија на делото кое ќе го ставите на располагање.

Ако правите изведено дело од едно дело кое е лиценцирано со една од нашите основни лиценци или со лиценцата за земјите во развој, освен горенаведеното ќе треба да назначите дека вашето дело е изведено, т.е., „Ова е финскиот превод на [оригналното дело] на [авторот]” или „Сценариото се базира на [оригиналното дело] од [авторот].”

Ако земате примерок од едно дело кое е лиценцирано со една од нашите примерок-лиценци, ќе треба да го признаете користење на тие примероци во изведените дела што ги создавате со тоа што ќе наведете нешто слично на: „Ремикс на [оригиналното дело] од [авторот]” или „Вклучува дел од [оригиналното дело] на [авторот] во колажот.”

 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online