Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow ЧПП (FAQs) arrow Kористење на лиценцирани де arrow Како да користам дело лиценцирано со Creative Commons?
Како да користам дело лиценцирано со Creative Commons? Испечати Е-пошта
21.06.2007.
Ако се сретнете со дело кое вели дека е ставено на располагање со лиценца на Creative Commons, носителот на лиценцата ве овластил истото да го користите на начин конзистентен со условите од таа лиценца. Треба да се осигурате дека опсегот на лиценцата ја покрива употребата која сакате да ја направите. Бидејќи постојат одреден број верзии на лиценците на Creative Commons, треба внимателно да ја прочитате конкретната лиценца, за да се осигурате дека таа ги задоволува вашите потреби. Сите лиценци на Creative Commons бараат вие да го наведете авторот, давачот на лиценцата и/или некоја друга страна специфицирана од страна на авторот/давачот на лиценцата. За коректно да ги користите делата лиценцирани со Creative Commons, мора да дадете соодветно атрибутирање. Ова се објаснува во одговорот даден подолу .

За да ги разберете клучните услови од лиценцата, проверете ја Commons тапијата за лиценцата и/или прегледајте ја оваа страница , која има линкови до Commons тапијата и дава основни објаснувања за сите наши лиценци.

 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување






Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? Направете



Communia




Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online