Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow ЧПП (FAQs) arrow Kористење на лиценцирани де arrow Значи не треба да платам за користењето на дела лиценцирани со Creative Commons ако ги почитувам усл
Значи не треба да платам за користењето на дела лиценцирани со Creative Commons ако ги почитувам усл Испечати Е-пошта
21.06.2007.
Како генерално правило да - лиценците на Creative Commons се ставени на располагање бесплатно. Во случајот на дела лиценцирани со Creative Commons кои се лиценцирани само за некомерцијална употреба (NonCommercial), креаторот или давачот на лиценцата го задржува правото да наплати задолжителен хонорар или хонорари за задолжителни лиценци за комерцијални употреби како што се оние што се собираат за јавни настапи; значи, можеби сепак ќе треба да му платите на здружението за колективно остврување на авторските права за ваквите примени на дела лиценцирани со Creative Commons. Меѓутоа, тоа се индиректни плаќања, а не плаќање на давачот на лиценцата.
 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online