Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow ЧПП (FAQs) arrow Kористење на лиценцирани де arrow Кои се условите на лиценцата на Creative Commons?
Кои се условите на лиценцата на Creative Commons? Испечати Е-пошта
21.06.2007.
Клучните услови на основниот пакет лиценци на Creative Commons се: Attribution, NonCommercial, NoDerivatives и ShareAlike. Овие елементи на лиценцата се одделно опишани подолу:
Attribution=морате да го именувате авторот и/или давачот на лиценцата на начин на кој тие го бараат тоа.
NonCommercial=делото не можете да го користите на начин кој е примарно насочен кон комерцијална предност или приватна парична компензација.

NoDerivatives=можете да направите само идентични копиии на делото, истото не смеете да го адаптирате или да го измените.

ShareAlike=можете само да направите изведени дела, но по услов да ги лиценцирате по истите лиценцни услови на Creative Commons.

За кус опис на нашите лиценци и линкови до Commons тапијата и правниот код, проверете ја оваа страница . За да ги видите клучните детали на нашите примерок-лиценци проверете ја оваа страница .

 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online