Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow ЧПП (FAQs) arrow Kористење на лиценцирани де arrow Дали Creative Commons ја утврдува содржината која се дава на употреба со нивните лиценци?
Дали Creative Commons ја утврдува содржината која се дава на употреба со нивните лиценци? Испечати Е-пошта
21.06.2007.
Creative Commons, како организација не го контролира начинот на кој се користат лиценците и не проверува ниту потврдува дали лиценцата на Creative Commons била коректно применета за конкретното дело. Creative Commons не поддржува или ниту сертифицира каква било употреба на нејзините лиценци.

Напротив, Creative Commons ги обзебдува лиценците како алатка која може (или не) да ја усвојат членовите на креативната заедница. Creative Commons не утврдува дали употребата на лиценците е соодветна на вашата ситуација или за конкретното дело.

 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online