Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow ЧПП (FAQs) arrow Лиценцирање на дела arrow Што се случува ако некој го злоупотреби моето дело лиценцирано со Creative Commons?
Што се случува ако некој го злоупотреби моето дело лиценцирано со Creative Commons? Испечати Е-пошта
21.06.2007.
Creative Commons лиценцата автоматски се прекинува доколку некој го користи вашето дело спортивно на условите на лиценцата. Тоа значи дека, ако некој го користи вашето дело со Creative Commons лиценца и, на пример, не стави обележја за вашето дело онака како што сте специфицирале вие, тогаш повеќе нема право да продолжи да го користи вашето дело. Ова важи само во врска со лицето кое ја прекршува лиценцата; генрално не важи за другите кои го користат вашето дело со Creative Commons лиценца и постапуват во соглсност со нејзините услови.
Имате повеќе опции за тоа како можете да го спроведете ова; може да размислите да контактирате со лицето и да го прашате да ја исправи ситуацијата и/или може да размислите да консултирате адвокат кој ќе дејствува во ваше име. За информации како можете да лоцирате соодветно квалификуван адвокат, ве молам погледнете на this question and answer .

 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување






Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? Направете



Communia




Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online