Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow ЧПП (FAQs) arrow Лиценцирање на дела arrow Дали Creative Commons лиценците важат на суд?
Дали Creative Commons лиценците важат на суд? Испечати Е-пошта
21.06.2007.
Правниот код на Creative Commons е изготвен со намера дека ќе може да важи на суд. Велејќи го тоа, не можеме да ги земеме предвид сите можни нијанси во различните закони за авторски права во светот и/или околностите во рамки на кои се користат нашите лиценци и во кои се користи содржината лиценцирана со Creative Commons. Сепак, ве молам, имајте предвид дека нашите лиценци содржат клаузули за „одвоивост“ – што значи дека ако одредена одредба се смета дека не може да се изврши на одредено место, таа одредба и само таа одредба отпаѓа од лиценцата, оставајќи го другиот дел од договорот во оригиналната состојба.
 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online