Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow ЧПП (FAQs) arrow Лиценцирање на дела arrow Дали можам да користам Creative Commons лиценца за софтвер?
Дали можам да користам Creative Commons лиценца за софтвер? Испечати Е-пошта
21.06.2007.
Creative Commons лиценците не се наменети да се корстат за софтвер. Тие не треба да се користат за софтвер. Силно ве охрабруваме да користите една од многу добрите лиценци за софтвер што се на располагање денес. Доколку лиценцирате софтвер или софтверска документација треба да ги погледнете лиценците достапни преку Free Software Foundation или навдени на Open Source Initiative . За разлика од нашите лиценци – кои не го спомнуваат изворниот или објектниот код – овие постоечки лиценци беа дизајнирани посебно за употреба со софтвер.

Creative Commons „вклучуваат“ некои лиценци на слободен софтвер/отворен код со нивните Commons тапија и мета податоци доколку сакате да ги користите овие лиценци, а сепак да ја користите предноста на Creative Commons  текстот разбирлив за човек и приспособената технологија на пребарувачи на Creative Commons. Повеќе детали можете да најдете овде .

 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online