Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow ЧПП (FAQs) arrow Лиценцирање на дела arrow Дали Creative Commons лиценците влијаат на фер користење, фер постапување или други исклучоци на авт
Дали Creative Commons лиценците влијаат на фер користење, фер постапување или други исклучоци на авт Испечати Е-пошта
21.06.2007.
Не. Сите јурисдикции дозволуваат некакво користење на материјали заштитени со авторски права без дозвола, како цитирање, известување за тековни настани или пародија, иако тоа варира од земја до земја. Тие не зависат од лиценцата, така што таа не може да влијае врз нив. За тоа да биде јасно, сите наши лиценци го вклучуваат овој или сличен јазик: „Ништо на оваа лиценца не е наменето за да се намали, лимитира или ограничи ниту едно право што произлегува од фер користење, прва продажба или други ограничувања на ексклузивните права на сопственикот на авторските права според законот за авторски права или други применливи закони.“ Оттука, без оглед во која јурисдикција е корисникот, нашите лиценци не влијаат врз правото на корисникот да ја користи содржината или да дозволи користење на содржината според исклучоците на авторските права.
 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online