Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow ЧПП (FAQs) arrow Лиценцирање на дела arrow Дали треба да го регистрирам моето авторско право за да користам Creative Commons лиценца?
Дали треба да го регистрирам моето авторско право за да користам Creative Commons лиценца? Испечати Е-пошта
21.06.2007.
Не. Creative Commons лиценците се користат за дела кои се заштитени со авторски права. Како генерално правило, во најголем број јурисдикции, заштитата на авторските права е автоматска за оние дела кои ги исполнуваат барањата од законот за авторски права. Обично, авторските права се даваат на креативни и експресивни дела, откако ќе бидат фиксирани во материјална форма, т.е. минутата кога го ставате пенкалото на хартија, четката на штафелајот, штом ќе го притиснете копчето “save” на вашиот компјутер, “send” копчето на вашата е-пошта или ќе направите фотографија.

За креаторите во САД, се советува да го регистрирате своето авторско право во Канцеларијата за авторски права на САД, за да можете да го остварите вашето авторско право на суд. За креаторите во САД, треба да ја погледнете страницата ‘Copyright Basics ’ на Канцеларијата за авторски права на САД каде што се објаснува повеќе за регистрирање на авторските права.

 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online