Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow ЧПП (FAQs) arrow Лиценцирање на дела arrow Јас сум во бенд; можам ли да ги користам Creative Commons лиценците, а сè уште да наплаќам законски
Јас сум во бенд; можам ли да ги користам Creative Commons лиценците, а сè уште да наплаќам законски Испечати Е-пошта
21.06.2007.
Да, сè додека ја имате избрано опцијата за „некомерцијална“ лиценца (т.е. Attribution-NonCommercial, Attribution-NonCommercial-ShareAlike или Attribution-NonCommercial-NoDerivatives) бидејќи со овие лиценци вие го задржувате правото да наплаќате авторски хонорари според законски или задолжителни лиценци за комерцијална употреба на вашето дело. Дали, од практичен аспект, можете да ги наплаќате овие авторски хонорари, зависи од тоа во која земја сте (погледнете го одговорот на следното прашање).

Според Creative Commons лиценците со кои им се дозволува на други лица комерцијално да го користат вашето дело (пр. Attribution, Attribution-ShareAlike, Attribution-NoDerivatives), оној кој ја дава лиценцата се откажува од правото да ги наплаќа овие авторски хонорари.

 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online