Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow ЧПП (FAQs) arrow Лиценцирање на дела arrow Што е Commons тапија? Што е правниот код? Што прават html/мета податоците?
Што е Commons тапија? Што е правниот код? Што прават html/мета податоците? Испечати Е-пошта
21.06.2007.
Creative Commons лиценците се изразени во три различни формата: Commons тапија (текст разбирлив за човек), правен код (правнички текст) и мета податоци (машински код).

Commons тапијата е збир на клучни термини на фактичката лиценца (правниот код)—во основа, што другите можат и не можат да прават со делото. Гледајте ги како лесен-за-користење интерфејс на правниот код зад него. Самата тапија нема правна вредност и нејзината содржина не се појавува на фактичката лиценца.
Правниот код е фактичката лиценца; документ дизајниран да важи во суд.

Мета податоците ги опишуваат клучните елементи на лиценцата што важат за дел од содржината, за да овозможат откривање преку приспособените пребарувачи.

 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online