Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow ЧПП (FAQs) arrow Лиценцирање на дела arrow Што ако се предомислам?
Што ако се предомислам? Испечати Е-пошта
21.06.2007.
Creative Commons лиценци се неотповикливи. Тоа значи дека не можете да стопирате некој кој го добил вашето дело под Creative Commons лиценца, да не го користи согласно таа лиценца. Можете да престанете да го дистрибуирате вашето дело под Creative Commons лиценца кога сакате; но, тоа нема да ги повлече од оптек копиите од вашето дело што веќе постојат под Creative Commons лиценца, без оглед дали се буквални копии, копии вклучени во колективни дела и/или адаптации на вашето дело. Значи, треба внимателно да размислите кога избирате Creative Commons лиценца, за да бидете сигурни дека сте задоволни дека луѓето ќе го користат вашето дело во согласност со условите на лиценцата, дури и ако подоцна престанете да го дистрибуирате вашето дело.
 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online