Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow ЧПП (FAQs) arrow Лиценцирање на дела arrow Која Creative Commons лиценца треба да ја изберам?
Која Creative Commons лиценца треба да ја изберам? Испечати Е-пошта
21.06.2007.
Треба да ја изберете лиценцата што ги задоволува вашите преференци. Лиценцата е изјава за тоа што другите можат да прават со вашето дело, така што треба да изберете лиценца што одговара на она со што вие ќе бидете задоволни другите да прават со вашето дело. Можете да најдете преглед на Creative Commons лиценците овде .

Можете да најдете информации за тоа како други лица ги ставаа нашите лиценци на текст , аудио , слики , видео и на образовни дела .

Исто така, може да учествувате на нашите листи за емаил дискусија и/или да ги разгледате архивите на дискуси,и за да видите дали нашата заедница е способна да одговори на вашите прашања и грижи и/или веќе ги одговорила.
На крајот, може и да се консултирате со адвокат за да добиете совет за најдобрата лиценца за вашите потреби. За информации како можете да најдете соодветно квалификуван адвокат, ве молам одете на ова прашање и одговор .

 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online