Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела

upload.jpg

Ако веќе имате дела објавени под Криејтив комонс, поставете линк до нив. Ако сте автори на дела кои би ги објавиле под Криејтив комонс, а немате простор на веб за тоа, може да го искористите овој портал.

Секој нов автор најпрво треба да го регистрира своето членство на порталот, доколку сака да постави свое дело или линк до истото со цел да биде достапно за останатите посетители.

Објавените дела и додадените линкови потоа стануваат достапни за пребарување, така што посетителите можат да ги преземаат, посетуваат и употребуваат, секако под условите кои авторот ги навел. Информирајте се повеќе!

 
Почетна
Објавен конкурсот за видеа на тема „Зошто отвореното образование е важно?“ Испечати Е-пошта
16.05.2012.
Криејтив комонс, американското Министерство за образование и Институтот отворено општество го објавија стартувањето на конкурсот за видеа „Зошто отвореното образование е важно“. На натпреварот ќе се доделуваат парични награди за најдобрите кратки видеа во кои се објаснува употребата на бесплатните, висококвалитетни отворени образовни ресурси („OER“), односно видеа во кои се опишуваат придобивките и можностите кои овие материјали им ги нудат на наставниците, учениците и училиштата.

Видеата може да се поднесуваат до 5 Јуни 2012 година, а победниците ќе се објават на 18 јули, 2012 г. Институтот отворено општество ги доделува следниве парични награди; 25.000 долари (прво место), 5.000 долари (второ место), и 1.000 долари (Награда по избор од публиката). Жирито се состои од уметници и образовни експерти, како што се Дејвис Гугенхајм, Нина Палеј, Џејмс Франко и многу други. Веб-локацијата на конкурсот е whyopenedmatters.org и содржи воведно видео од американскиот секретар за образование Арне Данкан. Сите поднесени видеозаписи мора да се споделат под лиценцата Криејтив комонс Наведи извор (CC BY).

Американскиот секретар за образование Арни Данкан ги нагласи разните придобивки од OER. Данкан, во едно видео на веб-локацијата на конкурсот Зошто отвореното образование е важно?, изјави, „Отворените образовни ресурси не само што може да го забрзаат и збогатат учењето, тие можат и значително да ги намалат трошоците за училиштата, семејствата и студентите“.

Кетрин Кесерли, извршниот директор на Криејтив комонс, ја истакна важноста на подигнувањето на свеста за отворените образовни ресурси. „Криејтив комонс и отворени образовни ресурси годинава навршуваат 10 години, а сведоци сме на неверојатна експлозија во количината и квалитетот на слободните, образовни содржини со отворени лиценци што се споделуваат на интернет.
 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online