Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow ЧПП (FAQs) arrow Лиценцирање на дела arrow Дали може да ставам Creative Commons лиценца на оф-лајн дело?
Дали може да ставам Creative Commons лиценца на оф-лајн дело? Испечати Е-пошта
21.06.2007.
Да. За оф-лајн дела, треба да одредите која Creative Commons лиценца сакате да ја ставите на вашето дело и потоа да го обележите вашето дело: (а) со изјава како „Оваа дело е лиценцирано со Creative Commons [внесете опис] лиценца. За да видите копија од оваа лиценца, посетете [внесете url]; или, (б) испратете писмо до Creative Commons, 171 2nd Street, Suite 300, San Francisco, California, 94105, USA.“ или внесете ги применливите копчиња за лиценци со истата изјава и URL линк.
Единствената разлика меѓу ставањето на Creative Commons лиценца на оф-лајн дело и нивното ставање на он-лајн дело тоа што оф-лајн делата нема да вклучуваат мета податоци, а со тоа и нема да бидат идентификувани преку пребарувачи овозможени преку Creative Commons .
 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online