Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела

upload.jpg

Ако веќе имате дела објавени под Криејтив комонс, поставете линк до нив. Ако сте автори на дела кои би ги објавиле под Криејтив комонс, а немате простор на веб за тоа, може да го искористите овој портал.

Секој нов автор најпрво треба да го регистрира своето членство на порталот, доколку сака да постави свое дело или линк до истото со цел да биде достапно за останатите посетители.

Објавените дела и додадените линкови потоа стануваат достапни за пребарување, така што посетителите можат да ги преземаат, посетуваат и употребуваат, секако под условите кои авторот ги навел. Информирајте се повеќе!

 
Почетна
Блогерот Рибаро ја објави дебитантската книга под Криејтив комонс Испечати Е-пошта
17.04.2009.
ribaro-mala.png
Влијателниот македонски блогер Јане Ѓорѓиоски – Рибаро ја објави збирката раскази „Од Cabaret до OZ“ во форма на е-книга, бесплатно достапна за симнување под лиценца на Криејтив комонс.

Книгата „Од Cabaret до OZ“ е првото дело на Јане Ѓорѓиоски, кој на својот блог Рибаро објавува и литературни дела, но и го користи за прогресивен општествен активизам.
Видено низ постмодернистичка призма, книгата може да ја сметаме и за структурно разграден роман или новела, а интензитетот на приказните се зголемува прогресивно низ целата книга. Текстовите првобитно се објавени од блогот на авторот, а печатеното издание го објави издавачката куќа „Аквариус пет“ во едицијата „Блог записи“ во март 2008 година.

Текстовите првобитно беа во електронска форма - како блог постови, па многу природно ми изгледаше тие да се вратат во тој формат, како и настанаа. Ефектот е комплетен ако книгата се движи слободно низ е-просторот, а не заробена во корици. Секако достапноста е таа која го прави едно дело да го достигне својот зенит- да биде прочитано од поголема публика - изјави Ѓорѓиоски.

Е-книгата е достапна за симнување преку Порталот за авторски содржини од Македонија објавени под лиценци од палетата на Криејтив комонс, чија намена е да послужи на сите поборници на слободната култура полесен пристап до дела, а на авторите и место за складирање доколку немаат сопствени веб-сајтови.
 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Carryhealthy.com
Pharmshop.biz
Pharmausabuyonline.com
Ivantagehealth.net
ushealthworks.net
orderpharmaonline.com
implantologiadentalepisa.com
Pharmapillsdiscount.com
Lifestore24x7.com
Pharmashopbiz.com
safest place to buy levitra online
viagra buy online india
prednisone online sales
where to buy generic cialis online safely
buy levitra ireland
where can i buy viagra in nz
buy prednisone online australia
buy viagra cialis or levitra
buy levitra ireland
where can i buy viagra in nz
buy prednisone online australia
buy viagra cialis or levitra