Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела

upload.jpg

Ако веќе имате дела објавени под Криејтив комонс, поставете линк до нив. Ако сте автори на дела кои би ги објавиле под Криејтив комонс, а немате простор на веб за тоа, може да го искористите овој портал.

Секој нов автор најпрво треба да го регистрира своето членство на порталот, доколку сака да постави свое дело или линк до истото со цел да биде достапно за останатите посетители.

Објавените дела и додадените линкови потоа стануваат достапни за пребарување, така што посетителите можат да ги преземаат, посетуваат и употребуваат, секако под условите кои авторот ги навел. Информирајте се повеќе!

 
Почетна
Избран победникот на Криејтив комонс конкурсот Испечати Е-пошта
5.11.2008.

telefon.png


Избрани се најдобрите фотографии кои учествуваа на конкурсот за најдобра фотографија направена со мобилен телефон, кој имаше за цел да поттикне споделување на што повеќе дигитални авторски дела под најнерестриктивната помеѓу Криејтив комонс лиценците – Наведи извор.

Победник на овој конкурс е носителот на фотографијата „Mal ribar“, кој воедно се најде со уште 2 фотографии помеѓу петте најдобри: „Cador2“ која излезе на второ место и „Bliznacki“ која се најде на четвртото. Креатор на овие фотографии и добитник на главната награда мобилен телефон и Криејтив комонс маица е Енкел, регистриран на веб-сајтот под корисничкото име buko.

Бидејќи помеѓу петте најдобри фотографии, од овој автор имаше 3, што е случај со уште еден учесниците на конкурсот, го поместивме изборот на петте најдобри фотографи за четири места подолу. На трето место е фотографијата „Ohrid Leto 2008“ од Sweety, додека на петто „Ладовина“. На шесто место е фотографијата „Rock N Roll“ на Васил Танески, додека веднаш зад неа е „Одмор“ од Трајче Бошевски кој стои и зад фотографиите „Ладовина“ и „Рефлексија“ која пак се најде на седмо место.  Последното место и припадна на фотографијата „Езеро Младост“ на Борис Ристовски. На овој начин се добива селекција од вкупно 9 најдобри фотографии, дела на 5 автори. Сите овие се добитници на маица Криејтив комонс.

Изборот на фотографиите и нивното рангирање го изврши четиричлено жири во состав:  Џоичи Ито – претседател на управниот одбор на Криејтив комонс, Калина Буневска – Исаковска – директор на центарот за современа уметност, Роберт Јанкуловски – фотограф и Ирина Шумадиева – претставник на Криејтив комонс Македонија.

Добитниците на наградите ќе ги добијат деталите околу подигнувањето по пат на имејл.

 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Carryhealthy.com
Pharmshop.biz
Pharmausabuyonline.com
Ivantagehealth.net
ushealthworks.net
orderpharmaonline.com
implantologiadentalepisa.com
Pharmapillsdiscount.com
Lifestore24x7.com
Pharmashopbiz.com
safest place to buy levitra online
viagra buy online india
prednisone online sales
where to buy generic cialis online safely
buy levitra ireland
where can i buy viagra in nz
buy prednisone online australia
buy viagra cialis or levitra
buy levitra ireland
where can i buy viagra in nz
buy prednisone online australia
buy viagra cialis or levitra