Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow Новости arrow Заврши Криејтив комонс конкурсот
Заврши Криејтив комонс конкурсот Испечати Е-пошта
25.09.2008.
Со официјалното завршување на летото, на 23 септември, официјално го затворивме Криејтив комонс конкурсот за избор на најдобра фотографија или видео клип снимени со мобилен телефон.

Сите фотографии кои беа објавени во категоријата „Криејтив комонс конкурс“, заклучно со вчерашниот ден, се поставени во посебна галерија на веб-сајтот Криејтив комонс Македонија.

На конкурсот беа пријавени 71 фотографија под лиценцата наведи извор. Истите се сега преместени во категоријата „Фотографии“, заедно со останатите кои се објавуваат надвор од конкурсот. На конкурсот не беше пријавен ниту еден видео клип.

Резултатите од конкурсот ќе бидат објавени на 23 октомври. Ќе се изберат најдобрите 5 фотографии, за што на нивните креатори ќе им бидат доделени Криејтив комонс маици. Креаторот на најдобрата фотографија, покрај маица, ќе добие мобилен телефон.

Изборот ќе го врши стручно жири во состав: Џоичи Ито – претседател на управниот одбор на Криејтив комонс, Калина Буневска – Исаковска – директор на центарот за современа уметност, Роберт Јанкуловски – фотограф и Ирина Шумадиева – претставник на Криејтив комонс Македонија.
 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online