Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow Новости arrow Излезе новиот број на Филолошки студии
Излезе новиот број на Филолошки студии Испечати Е-пошта
18.09.2008.
filoloski-studii.png
Новото издание на „Филолошки студии“ за 2008 г. е објавено на веб-сајтот www.philologicalstudies.org одржуван од Фондацијата Метаморфозис која ја поддржува оваа научна публикација со отворен пристап.

„Филолошки студии“ е славистичко списание од областа на хуманитарните науки.  Настана како резултат на меѓууниверзитетска соработка на Филолошкиот факултет при Пермскиот државен универзитет, Филозофскиот факултет од Универзитетот во Љубљана, Институтот за македонска литература кој функционира во составот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј„ од Скопје и Филозофскиот факултет од Универзитетот од Загреб.

„Филолошки студии“ донесува богат спектар од научно-истражувачки студии од областите (филозофија, литература, историја, лингвистика) во веќе стандардно препознатливите рубрики: Филозофско-културолошки проблеми, Историја и Филологија, Зборот во историско-културолошки контекст (споредбен аспект), Современиот социум во културата, јазикот и литературата, Проучување на говорот. Лингводидактика и Рецензии. Информации.

Се публикува еднаш годишно во два тома на четири литературни јазика (македонски, руски, словенечки и хрватски).

Филолошки студии се објавува под лиценцата Криејтив комонс Наведи извор – Некомерцијално – Без адаптирани дела 3.0
 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?Communia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online