Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow ЧПП (FAQs) arrow Лиценцирање на дела arrow Како да ставам Creative Commons® лиценца на моето дело?
Како да ставам Creative Commons® лиценца на моето дело? Испечати Е-пошта
21.06.2007.
За он-лајн делата, Creative Commons лиценца на делото се става со селектирање на лиценцата која одговара на вашите преференци . Откако ќе ја изберете вашата лиценца и ако ја ставате на он-лајн дело, следете ги упатствата за вклучување на html кодот во вашето дело. Овој код автоматски ќе го генерира “Some Rights Reserved” копчето и изјава дека вашето дело е лиценцирано со Creative Commons лиценца, или “No Rights Reserved” копче доколку одберете вашето дело да го посветите на јавниот домен. Копчето е дизајнирано да функционира како известување за лицата кои доаѓаат во контакт со вашето дело дека вашето дело е лиценцирано со применливата Creative Commons лиценца. Html кодот исто така ќе вклучи и мета податоци што овозможуваат вашето дело да се најде преку пребарувачите овозможени преку Creative Commons .
 
Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online