Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела

upload.jpg

Ако веќе имате дела објавени под Криејтив комонс, поставете линк до нив. Ако сте автори на дела кои би ги објавиле под Криејтив комонс, а немате простор на веб за тоа, може да го искористите овој портал.

Секој нов автор најпрво треба да го регистрира своето членство на порталот, доколку сака да постави свое дело или линк до истото со цел да биде достапно за останатите посетители.

Објавените дела и додадените линкови потоа стануваат достапни за пребарување, така што посетителите можат да ги преземаат, посетуваат и употребуваат, секако под условите кои авторот ги навел. Информирајте се повеќе!

 
Почетна
Блогерот Дејан Велкоски објави е-книга под Криејтив комонс Испечати Е-пошта
2.06.2008.

grabezot.png Минатата недела блогерот, писател и поет Дејан Велкоски го објави својот блог-роман „Грабежот“ на македонскиот портал за Криејтив комонс лиценцирани дела. Дејан Велковски е повеќе познат помеѓу блогерите по своите блогови-Пишуванки кои ги одржува на две различни блог платформи, едниот на Блогспот, а другиот на македонскиот Блогерај.

„,Грабежот“ беше приказна објавувана на блог, во продолженија, што потоа беа прогласени за блог-роман од уредникот Струмјан, што ме поттикна да го спакувам како е-книга и да го поставам на порталот за авторски содржини, заради веќе воспоставената пракса, вели Дејан Велкоски. Книгата е објавена под Криејтив комонс лиценцата Наведи извор-Некомерцијално-Без адаптирани дела. 2.5 Македонија.

Дејан Велкоски, во печатена форма, досега има објавено една збирка поезија со наслов „Б. (или поезија за луѓето што презираат поезија)“ која планира да ја издаде и во електронска форма под Криејтив комонс, секако откако истата ќе биде дигитализирана и една збирка раскази „Последниот македонски хакер“ која беше дел од блог-едицијата од 14 македонски книги на блогери која излезе кон крајот на март, оваа година.
 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Carryhealthy.com
Pharmshop.biz
Pharmausabuyonline.com
Ivantagehealth.net
ushealthworks.net
orderpharmaonline.com
implantologiadentalepisa.com
Pharmapillsdiscount.com
Lifestore24x7.com
Pharmashopbiz.com
safest place to buy levitra online
viagra buy online india
prednisone online sales
where to buy generic cialis online safely
buy levitra ireland
where can i buy viagra in nz
buy prednisone online australia
buy viagra cialis or levitra
buy levitra ireland
where can i buy viagra in nz
buy prednisone online australia
buy viagra cialis or levitra