Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow Новости arrow Трето меѓународно биенале на современа уметност во Букурешт, Романија
Трето меѓународно биенале на современа уметност во Букурешт, Романија Испечати Е-пошта
26.05.2008.

bb3.png Македонскиот уметник Оливер Мусовиќ е еден од учесниците на биеналето кое се одржа во периодот 23 мај-21 јуни, 2008.

Биеналето во Букурешт (ББ) ја промовира свеста за културата и нејзиното распространување, особено во областа на уметноста, преку размена и културна соработка во Европа и пошироко. ББ има за цел да ја поттикне креативноста на уметниците, јавниот пристап до културата, распространувањето на уметноста и културата, меѓу-културниот дијалог и познавањето на историјата и културното наследство на Европејците, но и на оние надвор од Европа.

Кураторите на Третото Букурешко Биенале избраа 38 учесници од 21 земја кои ќе подготват 44 проекти. Претставникот од Македонија - Оливер Мусовиќ ја користи лиценцата Криејтив комонс за материјалите кои ги објавува во дигитална форма на неговиот веб-сајт.

Оливер Мусовиќ е роден во Скопје во 1971. Дипломирал (1997) и магистрирал (2004) на Факултетот за ликовни уметности во Скопје. Живее и работи во Скопје. Приредил повеќе самостојни изложби во Скопје, Никшиќ, Цетиње, Белград, Љубљана, Босвил (Швајцарија), Аделаид (Австралија). Учествувал во голем број македонски и меѓународни изложбени проекти.
 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online