Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела

upload.jpg

Ако веќе имате дела објавени под Криејтив комонс, поставете линк до нив. Ако сте автори на дела кои би ги објавиле под Криејтив комонс, а немате простор на веб за тоа, може да го искористите овој портал.

Секој нов автор најпрво треба да го регистрира своето членство на порталот, доколку сака да постави свое дело или линк до истото со цел да биде достапно за останатите посетители.

Објавените дела и додадените линкови потоа стануваат достапни за пребарување, така што посетителите можат да ги преземаат, посетуваат и употребуваат, секако под условите кои авторот ги навел. Информирајте се повеќе!

 
Почетна
Трето меѓународно биенале на современа уметност во Букурешт, Романија Испечати Е-пошта
26.05.2008.

bb3.png Македонскиот уметник Оливер Мусовиќ е еден од учесниците на биеналето кое се одржа во периодот 23 мај-21 јуни, 2008.

Биеналето во Букурешт (ББ) ја промовира свеста за културата и нејзиното распространување, особено во областа на уметноста, преку размена и културна соработка во Европа и пошироко. ББ има за цел да ја поттикне креативноста на уметниците, јавниот пристап до културата, распространувањето на уметноста и културата, меѓу-културниот дијалог и познавањето на историјата и културното наследство на Европејците, но и на оние надвор од Европа.

Кураторите на Третото Букурешко Биенале избраа 38 учесници од 21 земја кои ќе подготват 44 проекти. Претставникот од Македонија - Оливер Мусовиќ ја користи лиценцата Криејтив комонс за материјалите кои ги објавува во дигитална форма на неговиот веб-сајт.

Оливер Мусовиќ е роден во Скопје во 1971. Дипломирал (1997) и магистрирал (2004) на Факултетот за ликовни уметности во Скопје. Живее и работи во Скопје. Приредил повеќе самостојни изложби во Скопје, Никшиќ, Цетиње, Белград, Љубљана, Босвил (Швајцарија), Аделаид (Австралија). Учествувал во голем број македонски и меѓународни изложбени проекти.
 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Carryhealthy.com
Pharmshop.biz
Pharmausabuyonline.com
Ivantagehealth.net
ushealthworks.net
orderpharmaonline.com
implantologiadentalepisa.com
Pharmapillsdiscount.com
Lifestore24x7.com
Pharmashopbiz.com
safest place to buy levitra online
viagra buy online india
prednisone online sales
where to buy generic cialis online safely
buy levitra ireland
where can i buy viagra in nz
buy prednisone online australia
buy viagra cialis or levitra
buy levitra ireland
where can i buy viagra in nz
buy prednisone online australia
buy viagra cialis or levitra