Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела

upload.jpg

Ако веќе имате дела објавени под Криејтив комонс, поставете линк до нив. Ако сте автори на дела кои би ги објавиле под Криејтив комонс, а немате простор на веб за тоа, може да го искористите овој портал.

Секој нов автор најпрво треба да го регистрира своето членство на порталот, доколку сака да постави свое дело или линк до истото со цел да биде достапно за останатите посетители.

Објавените дела и додадените линкови потоа стануваат достапни за пребарување, така што посетителите можат да ги преземаат, посетуваат и употребуваат, секако под условите кои авторот ги навел. Информирајте се повеќе!

 
Почетна
Новелистката Акиле Еминова промовира две е-книги Испечати Е-пошта
23.04.2008.
akile_eminova.jpgНа почетокот на овој месец, две нови е-книги беа објавени на порталот за авторски содржини: www.cc.org.mk, под Криејтив комонс лиценцата Наведи извор-Некомерцијално-Без адаптирани дела. Автор на овие дела е Акиле Еминова, која оваа недела ни кажа нешто повеќе за себе.

Акиле Еминова, припадничка на ромската заедница со штипско потекло има завршено само средно образованиеakiles_books.png бидејќи потекнува од скромно работничко семејство, но како што самата вели: „го обожавам пишаниот збор и пишувам откако знам за себе“. „Освен литературата, ја сакам драмската уметност, а како аматер учествував во многу претстави на Драмското студио при Домот на културата Ацо Шопов во Штип.“ Ваквите активности и донеле многу патувања и освоени награди на разни фестивали во Македонија и ширум бившите ЈУ простори. „Можеби токму ваквиот живот ми овозможи професионално да му се посветам на пишувањето“, вели Акиле.

Својата прва книга „Аманетот“ ја има напишано додека работела во фабрика за сијалици. Производот го има испратено на конкурс во организација на „Македонска телевизија“ на кој ја има освоено првата награда. По излегувањето од печат на книгата „Танцот на душата“, следувале некои од нејзините поголеми успеси на полето на литературата – покана за промовирање на двете новели во Грац- Австрија, и Берлин, Штутгарт – Германија.

Во моментов Акиле Еминова има една неотпечатена новела под наслов „Подигни ја завесата“, која во најскоро време исто така ќе стане дел од е-библиотеката на овој портал.

 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Carryhealthy.com
Pharmshop.biz
Pharmausabuyonline.com
Ivantagehealth.net
ushealthworks.net
orderpharmaonline.com
implantologiadentalepisa.com
Pharmapillsdiscount.com
Lifestore24x7.com
Pharmashopbiz.com
safest place to buy levitra online
viagra buy online india
prednisone online sales
where to buy generic cialis online safely
buy levitra ireland
where can i buy viagra in nz
buy prednisone online australia
buy viagra cialis or levitra
buy levitra ireland
where can i buy viagra in nz
buy prednisone online australia
buy viagra cialis or levitra