Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела

upload.jpg

Ако веќе имате дела објавени под Криејтив комонс, поставете линк до нив. Ако сте автори на дела кои би ги објавиле под Криејтив комонс, а немате простор на веб за тоа, може да го искористите овој портал.

Секој нов автор најпрво треба да го регистрира своето членство на порталот, доколку сака да постави свое дело или линк до истото со цел да биде достапно за останатите посетители.

Објавените дела и додадените линкови потоа стануваат достапни за пребарување, така што посетителите можат да ги преземаат, посетуваат и употребуваат, секако под условите кои авторот ги навел. Информирајте се повеќе!

 
Почетна
Македонија: од е-книга до печатено издание преку Криејтив комонс Испечати Е-пошта
21.04.2008.
Вечерва, со почеток во 20:30 часот, во културниот центар Точка ќе биде промовирано печатеното издание на книгата „Варски и други раскази“ која првично беше издадена во електронска форма под Криејтив комонс, а чиј автор е Душко Гошевски.

pisatelot-varski.jpg Дуле Варваринот од Валандово како што е повеќе познат авторот на ова дело, ја објави книгата „Варски и други раскази“ на овој портал во електронска форма на 8 февруари оваа година и до сега е преземена околу 2400 пати, што јасно зборува за ефектот од промовирањето на е-содржини преку Криејтив комонс. Содржините на оваа книга се во најголем дел избрани постови од неговиот блог, каде покрај раскази и поезија тој објавува и критики за книжевноста, уметноста и музиката.

„Варски и други раскази“ е првото објавено дело на овој писател кое вечерва ќе ја доживее својата промоција и во печатено издание. Инаку, печатеното издание на книгата ќе биде дигитализирано и исто така објавено под Криејтив комонс лиценца. Во исто време, достапно ќе остане за преземање и првото електронско издание.

 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Carryhealthy.com
Pharmshop.biz
Pharmausabuyonline.com
Ivantagehealth.net
ushealthworks.net
orderpharmaonline.com
implantologiadentalepisa.com
Pharmapillsdiscount.com
Lifestore24x7.com
Pharmashopbiz.com
safest place to buy levitra online
viagra buy online india
prednisone online sales
where to buy generic cialis online safely
buy levitra ireland
where can i buy viagra in nz
buy prednisone online australia
buy viagra cialis or levitra
buy levitra ireland
where can i buy viagra in nz
buy prednisone online australia
buy viagra cialis or levitra