Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow CC во медиумите arrow Нова книга: Безжично поврзување во земјите во развој
Нова книга: Безжично поврзување во земјите во развој Испечати Е-пошта
9.04.2008.
„Безжична инфраструктура може да се изгради по цена далеку помала од традиционалните жичени алтернативи. Но вакви мрежи само делумно се градат заради заштеда. Преку обезбедувањето поевтин и полесен пристап до информациите за луѓето од локалните заедници… се штедат и време и напор, а пристапот до глобалната информациска мрежа води до богатство на локално ниво, оти може да се заврши повеќе работа“, велат авторите на книгата „Безжично поврзување во земјите во развој - практичен водич за планирање и за изградба на телекомуникациска инфраструктура со ниски трошоци“.

Веб-сајтот посветен на споделување на книгата со светот има едноставна, но ефективна структура. Книгата е лиценцирана преку Криејтив комонс и може да се добие бесплатно со симнување на верзија во ПДФ-формат, или да се нарача за печатење преку Лулу, веб-сајт што беше рецензиран во рубрикава на 5.12.2005. Многу е полезно што се дадени неколку верзии на ПДФ-записот: целата книга, наменета за читање на екран (2МБ) или за печатење (9МБ). Исто така, достапно е и секое поглавје посебно, соодветно линкувано.

Содржината опфаќа технички и организациски аспекти на поставување безжична мрежа и може да им биде од полза и на ентузијастите, а и на компаниите што се занимаваат со такви иницијативи во Македонија. Во крајна линија, добро би дошла и како интегрален учебник, наспроти „ресавската школа“, која за жал доминира во нашето информатичко образование.


ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: неопределиво
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: ХТМЛ/ПХП
Дизајн: текстуален
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 0/10 (нов сајт)
Јазик: англиски
Адреса: http://wndw.net/

Филип Стојановски
Извор: Време , рубрика: Веб-сајт на денот, датум на објавување: 31.01.2006
 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Carryhealthy.comPharmshop.bizPharmausabuyonline.comIvantagehealth.netBestpillelement.winPharmapillsdiscount.comLifestore24x7.comPharmashopbiz.com
buy cialis levitra viagra
how can i buy viagra in us
prednisone to buy uk
cheap generic cialis uk online
viagra cialis levitra online australia
best viagra to buy online
prednisone mail order
where to buy generic cialis onlineviagra cialis levitra online australiabest viagra to buy onlineprednisone mail orderwhere to buy generic cialis online