Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow CC во медиумите arrow Мак PC world
Мак PC world Испечати Е-пошта
9.04.2008.
Веб-сајтот Мак PC world е наменет за развој на информатичката култура во Македонија преку презентирање разновидни информации од оваа област, од вести за тековни настани до одбележување на историскиот развој. Основан од група студенти по информатика, тој својата цел ја врши преку нудење два вида содржини: написи  подготвени од редакцијата и  текстови и информации од  читателите преку форумот.

Особено интересна и полезна е категоријата „училиште“, преку која во кратки написи се претставуваат основни поими и совети за поефикасно користење на широкораспространети софтверски алатки, како и развој на веб-сајтови. Со оглед на хроничниот недостиг од содржини на локални јазици, кои се релевантни за читателите од Македонија, ваквите полезни упатства претставуваат добредојден прилог и своевидно освежување.

Содржините на сајтов се лиценцирани под Криејтив комонс и може да се користат (преземаат) за некомерцијални цели, под услов да се наведе изворот и во неизменета форма.

ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: ПХП
Дизајн: текстуален
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: има
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 0/10 (тазе сајт)
Јазици: македонски
Адреса: makpcworld.com
 
Филип Стојановски
Извор: Време , рубрика: Веб-сајт на денот, датум на објавување: 14.05.2007
 
 
 

 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Carryhealthy.com
Pharmshop.biz
Pharmausabuyonline.com
Ivantagehealth.net
ushealthworks.net
orderpharmaonline.com
implantologiadentalepisa.com
Pharmapillsdiscount.com
Lifestore24x7.com
Pharmashopbiz.com
safest place to buy levitra online
viagra buy online india
prednisone online sales
where to buy generic cialis online safely
buy levitra ireland
where can i buy viagra in nz
buy prednisone online australia
buy viagra cialis or levitra
buy levitra ireland
where can i buy viagra in nz
buy prednisone online australia
buy viagra cialis or levitra