Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow CC во медиумите arrow Бесплатни компјутерски книги врз база на слики
Бесплатни компјутерски книги врз база на слики Испечати Е-пошта
9.04.2008.
Книгите за компјутери базирани на слики не се обични сликовници. Нивната намена е пренесување знаења за најразновидни информатички вештини - од основи на користење на компјутерски системи, преку користење на канцелариските пакети Мајкрософт офис и Опен офис, до веб-дизајн и програмирање со Дримвејвер, Фронтпејџ, Фотошоп, Мај ескјуел и Пехапе.

Пристапот се базира на илустрации од спроведување определени задачи чекор по чекор, слично на стрипови, со минимално количество текстуални објасненија, кои може да го оптоварат читателот.
Електронските верзии на книгите се достапни бесплатно преку лиценцата Криејтив комонс. Смеат да се користат за лични потреби, додека за печатени верзии или за јавна употреба треба да се плати соодветен надомест. За употреба во наставата нудат и попусти.
Единствено видливо нарушување на употребливоста на овој веб-сајт е што во делот за симнување на книгите не е наведена големината на записите во ПДФ-формат.


ЗА ВЕБ-САЈТОТ
Дополнување:
неопределиво
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: ХТМЛ
Дизајн: текстуален
Навигација: стандардна
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 0/10
Јазик: англиски
Адреса: inpics.net

Филип Стојановски
Извор: Време, рубрика: Веб-сајт на денот, датум на објавување: 22.06.2006

 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Carryhealthy.com
Pharmshop.biz
Pharmausabuyonline.com
Ivantagehealth.net
ushealthworks.net
orderpharmaonline.com
implantologiadentalepisa.com
Pharmapillsdiscount.com
Lifestore24x7.com
Pharmashopbiz.com
safest place to buy levitra online
viagra buy online india
prednisone online sales
where to buy generic cialis online safely
buy levitra ireland
where can i buy viagra in nz
buy prednisone online australia
buy viagra cialis or levitra
buy levitra ireland
where can i buy viagra in nz
buy prednisone online australia
buy viagra cialis or levitra